ОПШТИНА ЗАТРАЖИЛА ПОДРШКУ ГРАДА И КОМУНАЛНИХ ПРЕДУЗЕЋА
12.12.2011

У селу Габровац завршени су радови на изградњи секундарне водоводне мреже. Овим поводом, чланови руководства Градске општине Палилула, проф.др Игор Новаковић, председник, Милан Ђурђевић, председник Скупштине и Милош Стојковић, члан општинског Већа и Александром Митићем, директором ЈКП „Наисус“ Ниш, разговарали су са мештанима села око решавања проблема прикључка на водоводну мрежу и учешћа грађана-сваког домаћинства у измиривању финансијских обавеза. Собзиром да су трошкови прикључка на секундарну водоводну мрежу, по мишљењу становника Габровца у овом тренутку веома високи, затражена је и одговарајућа помоћ Града, општине Палилула, ЈКП Наисус и ЈП Дирекција за изградњу града Ниша. Стара водоводна мрежа у Габровцу, изграђена пре 40 година, након прикључења свих грађана села биће угашена.

Председник општине Палилула, проф.др Игор Новаковић, на основу захтева и закључка скупа одржаном у Габровцу, упутио је предлог градоначелнику Ниша, Управном одбору ЈКП „Наисус“ и менаџменту ЈП Дирекција за изградњу града Ниша и информацију о могућностима решавања овог питања. По мишљењу председника Новаковића потребно је омогућити мештанима села Габровац плаћање прикључка на градску водоводну мрежу на 12 месечних рата. Градска општина Палилула издвојиће из свог буџета 300,000 динара за субвенцију грађана у циљу подршке прикључењу домаћинстава  села Габровац на градску водоводну мрежу. Како Градска општина Палилула не располаже подацима о броју домаћинства које ће се прикључити, субвенција ће се уплаћивати сукцесивно по прикључку, односно, како се које домаћинство буде прикључивало на градску водоводну мрежу. Градска општина Палилула, истакао је председник Новаковић,  спремна је да покрије и један део рада - трошкова монтаже или један део опреме као што су шибер вентил, телескоп, капица.

Програм изградње комуналне инфраструктуре на сеоском подручју Градске општине Палилула успешно се остварује и у 2011.години захваљујући напорима руководства општине Палилула и доброј сарадњи са ЈКП „Наисус“ у Нишу и Саветима грађана Месних канцеларија- нагласио је Милан Ђурђевић, председник Скупштине општине Палилула. Општина Палилула посредовала је и у набавци резервоара за реконструкцију других сеоских водовода. Два резервоара капацитета од 56.000 литара, већ су дати на коришћење становницима села Крушце. У току је набавка још три таква резервоара која ће бити уграђена у водоводне системе у Крушцу, Бербатову и Вукманову.